Svijet

Putin: Rusko oružje još dugo neće dobiti konkurenciju u svijetu

Putin: Rusko oružje još dugo neće dobiti konkurenciju u svijetu
Foto: Tanjug/AP | Putin: Rusko oružje još dugo neće dobiti konkurenciju u svijetu
N.N.

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se u svijetu još dugo neće pojaviti oružje analogno najsavremenijim ruskim primjercima naoružanja.

"Primarnu pažnju ćemo posvetiti opremanju naše vojske najnovijim oružjem, savremenim sredstvima za upravljanje i vezu. Naši napredni obrasci naoružanja nemaju analoge u svijetu. U svakom slučaju, zasad ga nemaju i ja mislim da ga još dugo neće imati", rekao je Putin u Kremlju, uoči početka prazničnog koncerta u čast Dana zaštitnika otadžbine.

Ruski predsjednik je naglasio da je to rezultat sistemskih, usmjerenih mjera države, ogromnog i napetog rada naučnika, konstruktora, odbrambene industrije.

Putin je naveo da su ta jedinstvena dostignuća u osnovi uspješnog razvoja armije i flote u narednim decenijama.

"A to znači bezbednost i mir za Rusiju, naš uspješan, dinamičan razvoj", zaključio je ruski predsjednik.

"Rusija je miroljubiva država"

Ruski predsjednik je naglasio da je Rusija miroljubiva država, ali da će nastaviti da razvija svoj odbrambeni potencijal kako bi zaštitila svoju bezbjednost.

"Rusija je miroljubiva, vodimo odgovornu spoljnu politiku, težimo jačanju međunarodne stabilnosti. I dalje ćemo jačati odbrambeni potencijal zemlje, razvijati i usavršavati Oružane snage", rekao je ruski lider.

Prema njegovim riječima, u Kremlju odlično razumiju da je "savremeni svijet složen i protivrečan, da u njemu ima još mnogo nerazrešenih konflikta, izazova, opasnosti".

"Zbog toga zaštita bezbjednosti Rusije, naših građana, ostaje za nas bezuslovni prioritet", rekao je Putin.

Ruski predsjednik je podsetio da su posjlednjih godina borbena gotovost ruskih vojnika, njihova obučenost i usklađenost dejstava znatno porasli.

To je, naveo je Putin, potvrđeno ne samo tokom vojnih vježbi nego i u borbenim uslovima tokom antiterorističke operacije u Siriji.

"Oslobađajući sirijsku teritoriju od terorista, spasavajući civile, naši vojnici su delovali smelo, odlučno i efikasno, ispoljili svoje najbolje kvalitete, boreći se u Siriji, štiteći interese naše zemlje, interese Rusije", dodao je Putin.

(Sputnjik)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije