Svijet

Pratite nas na Google news

Putin: Spremni smo da bez preduslova produžimo "Novi START"

Putin: Spremni smo da bez preduslova produžimo "Novi START"
Foto: N.N. | Putin: Spremni smo da bez preduslova produžimo "Novi START"
Srna

MOSKVA - Moskva je spremna da bez preduslova i razgovora produži posljednji veći sporazum sa SAD o kontroli nuklearnog oruža pod nazivom "Novi START", koji ističe 2021. godine, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

On je rekao da je Rusija spremna da to učini prije kraja godine, javila je "Raša tudej".

"Rusija je spremna da odmah, što je prije moguće, produži sporazum `Novi START` bez ikakvih preduslova, kako kasnije ne bi došlo do dvostrukog ili trostrukog tumačenja našeg stava. Ovo govorim zvanično", naglasio je Putin.

Sporazum "Novi START", kojim se Moskva i Vašington obavezuju da prepolove broj strateških uređaja za lansiranje nuklearnih projektila, potpisan je u aprilu 2010. godine. Ovaj sporazum ističe u februaru sljedeće godine, ali postoji opcija da bude produžen do 2026. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije