Svijet

Putin: Zapad Ukrajince eksploatiše kao topovsko meso

Putin: Zapad Ukrajince eksploatiše kao topovsko meso
Foto: Tanjug/AP | Putin: Zapad Ukrajince eksploatiše kao topovsko meso

MOSKVA - Zapadne zemlje pretvorile su Ukrajinu u svoju koloniju, a Ukrajince eksploatišu kao topovsko meso i udarnog ovna protiv Rusije, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Zapad godinama neljubazno eksploatiše Ukrajinu i isušuje njene resurse, podržava genocid i terorisanje u Donbasu, dok pretvara zemlju u koloniju i danas besramno koristi ukrajinski narod kao topovsko meso i udarnog ovna protiv Rusije, snabdijevajući Ukrajinu oružjem i municijom, slanjem plaćenika i guranju države na samoubilački put", rekao je Putin u obraćanju šefovima odbrambenog sektora Šangajske organizacije za saradnju i Zajednice nezavisnih država putem video-veze.

On je istakao da trenutna dešavanja u Ukrajini pokazuju posljedice pokušaja Vašingtona da se po svaku cijenu drži svoje globalne dominacije.

"Ubijeđen sam da priroda i srazmjere današnjih prijetnji stvaraju veću potrebu za našom interakcijom preko odbramenih agencija", naglasio je Putin.

Prema njegovim riječima, neophodan je zajednički rad na oblikovanju fleksibilnijeg i stabilnijeg sistema bezbjednosti i saradnje, koji može da bude prikladan u svjetlu trenutnih izazova, javio je TASS.

Putin je dodao da takav sistem ne treba da bude zasnovan na "nekim mitskim nepisanim pravilima, koja niko nije vidio, niti na bilo čijoj dominaciji i monopolizmu, već isključivo na međunarodnom pravu i poštovanju međusobnih interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije