Svijet

Putin: Zapad bi da podijeli rusko društvo, ali to tako ne ide

Putin: Zapad bi da podijeli rusko društvo, ali to tako ne ide
Foto: Tanjug/AP | Putin: Zapad bi da podijeli rusko društvo, ali to tako ne ide

MOSKVA - Otvorene provokacije protiv ruskih oružanih snaga koje koriste strani mediji zahtjevaju detaljnu istragu i takve akcije moraju biti odlučno suzbijene, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Otvorene provokacije protiv naših oružanih snaga takođe zahtjevaju temeljnu istragu, uključujući korišćenje resursa stranih medija i društvenih mreža. Naravno, neophodno je na najodlučniji način zaustaviti bilo kakve zločine na teritoriji Ruske Federacije", poručio je Putin na proširenom sastanku odbora Državnog tužilaštva, prenosi agencija RIA Novosti.

Putin je takođe rekao da u prvi plan Zapada dolazi, kako kaže, cijepanje ruskog društva i uništenja Rusije, ali je poručio da "to tako ne ide".

"Na naše iznenađenje, visoke diplomate u Evropi i Sjedinjenim Državama pozivaju svoje ukrajinske satelite da iskoriste sve svoje mogućnosti za pobjedu na bojnom polju, to je tako čudna diplomatija među našim partnerima u SAD i u Evropi. U prvi plan dolazi još jedan zadatak, a to je da se rusko društvo podijeli, da se Rusija uništi iznutra. Ali ni ovdje zamka ne funkcioniše", istakao je ruski predsjednik.

Dodao je da rusko društvo pokazuje zrelost, solidarnost, da podržava oružane snage, napore u cilju bezuslovnog osiguranja bezbjednosti same Rusije i podrške građanima koji žive u Donbasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije