Svijet

Pratite nas na Google news

Putin čestitao Džonsonu i poželio mu dobro zdravlje

Putin čestitao Džonsonu i poželio mu dobro zdravlje
Foto: Tanjug | Putin čestitao Džonsonu i poželio mu dobro zdravlje
Tanjug

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je večeras Borisu Džonsonu ponovni izbor na mjesto britanskog premijera.

"Napori da se unaprijedi dijalog Moskve i Londona donijeće koristi za obje države i za cijeli evropski kontinent. Dozvolite mi da Vam čestitam na ponovnom izboru za britanskog premijera", navodi se u Putinovoj čestitki.

Ruski predsjednik je Džonsonu poželio dobro zdravlje i uspjeh na mjestu predsjednika britanske vlade, javlja Rojters.

Pošto su prebrojani svi glasovi, pobjednici britanskih izbora održanih juče, zvanično su Konzervativci premijera Borisa Džonsona sa 365 osvojenih poslaničkih mjesta.

Džonson je ranije danas posjetio Bakingemsku palatu gdje se sastao sa britanskom kraljicom Elizabetom Drugom, koja je od njega zvanično zatražila da formira novu vladu, prenio je Rojters.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije