Svijet

Pratite nas na Google news

Putin o naoružanju: Cijeli svijet treba da sustigne Rusiju

Putin o naoružanju: Cijeli svijet treba da sustigne Rusiju
Foto: Tanjug/AP | Putin o naoružanju: Cijeli svijet treba da sustigne Rusiju
N.N.

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin održao je danas redovno obraćanje poslanicima Donjeg i Gornjeg doma ruskog parlamenta.

Putin je, govoreći o konfliktima, rekao da je potrebno osigurati stabilnost u svijetu, i istakao da je Rusija prvi put u istoriji pretekla sve zemlje kada je riječ o najnovijem nuklearnom naoružanju.

Naveo je i da je potrebno osigurati stabilnost u svijetu u svim aspektima, uzimajući u obzir sve političke o vojne okolnosti.

Kada je reč o naoružanju, Putin je istakao da Rusija nikoga ne sustiže, već da cijeli svijet treba da sustigne Rusiju, prenio je Sputnik.

"Rusija je prvi put u istoriji pretekla sve zemlje svijeta kada je riječ o najnovijem nuklearnom naoružanju. Naši koraci po pitanju jačanja nacionalne bezbjednosti preduzeti su na vrijeme i u dovoljnom obimu", dodao je.

"Međutim, uprkos tome, potrebno je ostati oprezan, neophodno je nastaviti s radom", dodao je.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije