Svijet

Putin o virusu korona: Činimo sve što je u našoj moći

Putin o virusu korona: Činimo sve što je u našoj moći
Foto: Tanjug/AP | Putin o virusu korona: Činimo sve što je u našoj moći

MOSKVA - Rusija čini sve što je u njenoj moći u borbi protiv virusa korona i situacija je, generalno, pod kontrolom, rekao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin na aerodromu Vnukovo u Moskvi.

"Rusija čini sve napore u borbi protiv ove opasne bolesti, preduzete su sve neophodne mjere. Nadam se da će biti efikasne", rekao je danas Putin.

Putin je istakao da negativne posljedice virusa korona pogađaju cjelokupni sistem globalnih ekonomskih veza.

"Što se tiče ekonomskih posljedica virusa korona pažljivo ćemo razmotriti naš odgovor na ono što se događa", rekao je Putin.

On je rekao da se negativne posljedice već vide, odnosno da virus pogađa cjelokupan sistem globalnih ekonomskih odnosa i skoro sve države, prenio je TASS.

Putin se danas sastao sa šefovima velikih naftnih i gasnih kompanija. On je ranije rekao da na tom sastanku želi da čuje preporuke za razvoj situacije na globalnom tržištu sirovina u vrijeme epidemije virusa korona.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali zamjenici premijera Andrej Belousov i Juri Borisov, predsjedavajući Banke Rusije Elvira Nabiulina, ministar finansija Anton Siluanov, direktor "Gaspromnjefta" Aleksandar Djukov, kao i direktor "Rosnjefta" Igor Sečin.

Putin je danas rekao i da je trenutna cijena nafte prihvatljiva i da Rusija ima mogućnost reakcije na bilo negativne posljedice širenja virusa korona na globalnu ekonomiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije