Svijet

Putin pohvalio rad Ministarstva spoljnih poslova

Putin pohvalio rad Ministarstva spoljnih poslova
Foto: Foto: Tanjug/AP | Putin pohvalio rad Ministarstva spoljnih poslova

MOSKVA - Ministarstvo spoljnih poslova Rusije značajno doprinosi obezbjeđivanju međunarodnog mira i rješavanju gorućih regionalnih i globalnih pitanja, poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin u poruci povodom Dana diplomata.

Putinova poruka objavljena je na internet stranici ruskog Kremlja.

"Ruska služba za spoljnu politiku ima pravo da bude ponosna na svoju bogatu istoriju. Nadograđujući slavne tradicije koje su uspostavili njihovi prethodnici, ruske diplomate ostaju u prvim redovima napora sa ciljem zaštite međunarodnih interesa, značajno doprinoseći obezbjeđivanju međunarodnog mira i rješavanju gorućih regionalnih i globalnih pitanja", istakao je Putin.

Prema riječima ruskog lidera, aktivan i dosledan trud Ministarstva spoljnih poslova Rusije omogućio je stabilizovanje situacije u brojnim problematičnim mjestima i jačanje konstruktivne saradnje sa većinom regionalnih partnera Moskve, prije svega uključujući članice Evroazijske ekonomske unije, Organizacije Dogovora o kolektivnoj bezbjednosti, Zajednice nezavisnih država, Šangajske organizacije za saradnju i grupe zemalja BRIKS-a, prenio je TASS.

Putin je posebno naglasio efikasan rad Ministarstva spoljnih poslova i agenicija pri Ministarstvu sa ciljem pružanja pomoći ruskim državljanima koji se zbog pandemije kovid 19 nalaze u inostranstvu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije