Svijet

Pratite nas na Google news

Putin potpisao zakon: Blogeri, novinari i korisnici društvenih medija kao strani agenti

Putin potpisao zakon: Blogeri, novinari i korisnici društvenih medija kao strani agenti
Foto: Pixabay | Putin potpisao zakon: Blogeri, novinari i korisnici društvenih medija kao strani agenti
Srna

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon koji će omogućiti ruskoj Vladi da blogere, novinare i korisnike društvenih medija označi kao strane agente.

Novim zakonom proširuje se već postojeći zakon o medijima koji se finansiraju novcem iz inostranstva. Taj zakon usvojen je 2017. godine, kao odgovor na odluku Ministarstva pravde SAD da rusku televiziju "Russia today" označi kao stranog agenta, podsjetio je AP.

Prema novom zakonu, postojeći zakon o stranim agentima odnosiće se i na pojedince, kao i na pravna lica koja se potencijalno mogu smatrati stranim agentima.

Pojedinci mogu biti obilježeni kao strani agenti ukoliko informacije prenose neograničenom broju ljudi, prije svega putem interneta i ako ih finansira neko iz inostranstva.

Finansiranje podrazumijeva novac ili imovinu dobijenu od drugih zemalja, vladinih tijela drugih država, međunarodnih i stranih organizacija, stranih državljana ili ruskih pravnih lica koja se finansiraju iz tih izvora.

Savjet Ruske Federacije usvojio je prijedlog ovog zakona u ponedjeljak, 25. novembra, nakon što su njegovo usvajanje podržali poslanici Državne dume četiri dana ranije, 21. novembra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije