Svijet

Putin učestvovao u onlajn maršu Besmrtnog puka

Putin učestvovao u onlajn maršu Besmrtnog puka
Foto: Tanjug/AP | Putin učestvovao u onlajn maršu Besmrtnog puka

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin učestvovao je danas u maršu Besmrtnog puka koji je ove godine zbog epidemije korona virusa održan onlajn.

Ruski predsjednik se obratio "onima koji na poziv svog srca redovno učestvuju u maršu Besmrtnog puka", noseći fotografije članova porodice koji su se borili u Drugom svjetskom ratu".

"Bez obzira na to da li marširamo u zajedničkoj formaciji ili smo kod kuće kao danas, naši heroji će uvijek ostati u našim srcima. Tako će uvijek biti i oni će zuvijek ostati sa nama", rekao je Putin.

Ruski predsjednik se učesnicima marša obratio iz svoje kancelarije u Kremlju, stojeći pored portreta majke Marije Ivanovne i oca Vladimira Spiridonovića koji je učestvovao u Drugom svjetskom ratu.

Bio je teško ranjen i dobio je nekoliko odlikovanja, dok je Marija Ivanovna preživjela opsadu Lenjingrada i odlikovana je ordenom "za odbranu Lenjingrada".

Pokret Besmrtni puk je nastao 2007. godine u gradu Tjumen u zapadnom Sibiru i u početku se zvao "Parada pobjednika".

Sadašnji naziv preuzeo je 2012. u Tomsku, 2013. je uključio 120 gradova u Rusiji, da bi 2015. počeo da se obilježava u cijeloj zemlji.

Do sada se marš Besmrtnog puka proširio i na druge zemlje svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije