Svijet

Radikalni islamista uhapšen u Drezdenu, nožem napao dvoje ljudi

Radikalni islamista uhapšen u Drezdenu, nožem napao dvoje ljudi
Foto: pixabay.com | Radikalni islamista uhapšen u Drezdenu, nožem napao dvoje ljudi

DREZDEN - Policijski službenici u Njemačkoj uhapsili su dvadesetogodišnjeg državljanina Sirije osumnjičenog za napad na dvoje turista u njemačkom gradu Drezdenu početkom oktobra u kojem je ubijena jedna osoba, saopštila je drezdenska policija.

U današnjem saopštenju navodi se da je sirijski državljanin priveden sinoć nakon što su istražioci pronašli trag koji ga je povezao sa napadom.

"Tokom istrage pokazalo se da užasno ubistvo u Drezdenu ima islamističku pozadinu. Islamistički terorizam je velika i trajna prijetnja našem društvu sa kojom treba odlučno da se suočimo", izjavila je njemački ministar pravde Kristin Lambreht.

Ona je rekla da je istragu preuzelo Tužilaštvo Njemačke.

Njemački magazin "Špigl" objavio je da je osumnjičeni godinama poznat vlastima Njemačke kao radikalni islamista, a ranije je osuđivan na više od dvije godine zatvora zbog podsticanja krivičnih djela protiv države i regrutovanja članova "Islamske države".

Prema pisanju magazina, Sirijac je došao u NJemačku 2015. godine, na vrhuncu migrantske krize, i odbijen mu je zahtjev za dobijanje azila.

Nije poznato zašto je Sirijac napao nožem dvojicu njemačkih državljana starih 53 i 55 godina. Pedesetpetogodišnjak je kasnije podlegao zadobijenim ranama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije