Svijet

Pratite nas na Google news

Raketiran aerodrom pored Bagdada

Raketiran aerodrom pored Bagdada
Foto: Ilustracija | Raketiran aerodrom pored Bagdada
Tanjug

BAGDAD - Četiri rakete pogodile su danas vojnu bazu pored Međunarodnog aerodroma Bagdad ranivši "šest boraca", navodi se u saopštenju iračke vojske.

Bezbjednosne snage našle su raketni bacač i nekoliko raketa tokom pretresa tog područja, navodi se u saopštenju.

Još niko nije pruzeo odgovornost za raketiranje, prenosi Rojters i dodaje da je riječ o posljednjem u nizu napada protekle sedmice.

U četvrtak su dvije rakete pogodile avionsku bazu Balad, ali nije bilo žrtava ili štete od napada.

U bazi Balad su smještene snage SAD i nalazi se oko 80 kilometara sjeverno od Bagdada.

U utorak je pet raketa pogodilo bazu Ain Al-Asad, u kojoj se takođe nalaze američke vojne snage, ali nije bilo povrijeđenih.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije