Svijet

Rama: Ne podnosim ostavku i neće biti izbora

Rama: Ne podnosim ostavku i neće biti izbora
Foto: N.N. | Rama: Ne podnosim ostavku i neće biti izbora
Tanjug

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama izjavio je da neće podnijeti ostavku i da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora u Albaniji.

Nakon masovnih opozicionih antivladinih protesta u Tirani, Rama u intervjuu za italijanski Korijere dela sera kaže da za tim nema potrebe budući da je opozicija u dubokoj krizi i nje u stanju da politički izazove vladu. Manjina u parlamentu, tvrdi Rama, je slabija nego što je bila na izborima 2017.

"Kada bi sutra bili izbori, opozicija bi dobila manje glasova", kazao je Rama i dodao da je njega izabrao narod i da će na toj funkciji ostati do kraja služeći mu. O ostavci, kaže, ne razmišlja.

"Imam jasan mandat od naroda, imamo većinu u parlamentu i na kraju imam obavezu suočavanja sa mojim sunarodnicima. Nisam obavezan da pratim zahtjeve parlamentarne manjine. Jedina obaveza je ugovor sa albanskim narodom koji nam je dao mandat da vladamo", rekao je albanski premijer.

Rama tvrdi da je njegova vlada potpuno posvećena reformama pravosuđa, da borba protiv korupcije nikada nije bila tako jaka kao sada, te da se radi na jačanju javne uprave. "Jasno je da je to dug rat i da rezultati ne mogu doći tako brzo", rekao je Rama.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije