Svijet

Raste broj žrtava eksplozije u hotelu u Havani: "Nesreća za žaljenje"

Raste broj žrtava eksplozije u hotelu u Havani: "Nesreća za žaljenje"
Foto: Tanjug/AP Photo/Ramon Espinosa | Raste broj žrtava eksplozije u hotelu u Havani: "Nesreća za žaljenje"

HAVANA - Najmanje 22 osobe su poginule u snažnoj eksploziji u hotelu Saratoga u centru Havane, a povrijeđeno je više od 70 ljudi, javila je danas kubanska državna televizija.

Kubanski zvaničnici saopštili su da prvi rezultati istrage pokazuju da je uzrok jučerašnje eksplozije curenje gasa, prenosi Rojters.

"Sve ukazuje da je eksplozija bila nesrećni slučaj", saopštio je predsjednik Kube Migel Dias-Kanel u televizijskom obraćanju sa lica mjesta.

Tanjug/AP
Tanjug/AP

Dias-Kanel je izjavio za Rojters da eksploziju nije izazvala bomba i da nema pokazatelja da se radi o terorističkom napadu, a nakon povratka sa mjesta eksplozije i kratke posjete dvjema bolnicama u kojima se liječe povređeni, incident je nazvao "nesrećom za žaljenje".

Tanjug/AP
Tanjug/AP

Jučerasnja eksplozija se dogodila u blizini škole sa više od 300 učenika, saopštile su zdravstvene vlasti, a najmanje 15 djece je povrijeđeno u njoj, saopštilo je ministarstvo zdravlja, dok je jedno dijete preminulo, prenosi Rojters.

Kubanski ministar turizma Huan Karlos Garsija saopštio je da u eksploziji, prema prvim izvještajima, nema poginulih niti povrijeđenih stranih državljana.

Tanjug/AP
Tanjug/AP

Hotel je, inače, bio zatvoren i samo su radnici koji su radili na njegovoj obnovi bili unutra u vrijeme eksplozije, izjavio je Roberto Enrike Kalsadilja, predstavnik vojne kompanije koja upravlja mnogim hotelima u zemlji, navodi britanska agencija.

U intervjuu za državnu televiziju, Kalsadilja je rekao da je hotel sa 96 soba trebalo da bude ponovo otvoren u narednih nekoliko dana i da su radnici obavljali posljednje pripreme.

On je, takođe, rekao da je uzrok eksplozije curenje gasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije