Svijet

Roditelji iz BiH pretukli djevojku zbog veze s momkom iz Srbije

Roditelji iz BiH pretukli djevojku zbog veze s momkom iz Srbije
Foto: Image by Tumisu from Pixabay | Roditelji iz BiH pretukli djevojku zbog veze s momkom iz Srbije
N.N.

PARIZ - Sedamnaestogodišnju djevojku islamske vjeroispovijesti porijeklom iz Bosne i Hercegovine pretukla je njena porodica nakon što su saznali da je u vezi s momkom, hrišćaninom, iz Srbije, pišu francuski mediji.

Iako su različite vjere to ih nije spriječilo da imaju savršenu vezu. Budući da se njena porodica nije slagala s njihovom vezom, djevojka je pobjegla od roditelja i započeli su zajednički život, piše "L'Est Républicain".

Nekoliko dana poslije odlučili su posjetiti njene roditelje. Međutim, situacija je ubrzo eskalirala. Roditelji su odveli djevojku u sobu i počeli da je tuku. Momak je ubrzo pozvao policiju, prenio je "Klix".

Kako navode francuski mediji roditelji su je zajedno s njenim ujakom i tetkom tukli po licu i tijelu, a potom su joj obrijali glavu. Kada su čuli policiju, roditelji su pokušali sakriti nesretnu djevojku ali policija ju je pronašla i hitno smjestila u bolnicu.

Roditelji su djevojci slomili rebro i napravili brojne modrice po tijelu.

"Svo četvoro su optuženi da za nasilje nad maloljetnom osobom", potvrdila je Margaret Parieti iz Tužilaštva u Besankonu.

Djevojka se trenutno nalazi pod sudskom zaštitom.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije