Svijet

Roditelji ostali na peronu, a dječak (7) u brzom vozu

Roditelji ostali na peronu, a dječak (7) u brzom vozu
Foto: Pixnio | Roditelji ostali na peronu, a dječak (7) u brzom vozu

MINHEN - Kada su velike gužve u saobraćaju, u brzini se znaju događati najrazličitije opasne situacije. A u Njemačkoj je velika prometnost i brzina kada je Oktoberfest, prema kojemu se kreću mase ljudi. U nedjelju ujutro na Glavnoj željezničkoj stanici u Minhenu za roditelje 7-godišnjeg djeteta dogodila se noćna mora.

Kako je saopštila policija, na peronu je vladala velika gužva, gomile ljudi hrlile su prema Oktoberfestu, a majka, otac i 7-godišnji dječak bili su na putu u suprotnom smjeru.

"Sedmogodišnji Maksim i njegovi roditelji htjeli su krenuti u Ingolštad nešto prije deset sati. Porodica je stigla do perona. Voz RB16 otvorio je vrata, familija je ušla, otac i majka su ponovo izašli kako bi uzeli ostatak prtljaga, a potom su se vrata voza zatvorila. Maksim je ostao u vozu, a njegovi roditelji su bili još na peronu", izvijestila je savezna policija.

Scene koje su se odvijale sigurno su bile potresne. Ostali putnici i osoblje voza čuvali su dijete. U međuvremenu, su roditelji zvali policiju.

Nakon savjetovanja s osobljem voza, patrola iz Minhena krenula je prema sljedećoj stanici voza u Dahauu. Policajci su tamo preuzeli malog Maksima i odvezli ga nazad na Glavnu stanicu.

Savezna policija je u saopštenju napisala da su roditelji bili presretni kad su ugledali sina.

"Sretno ujedinjeni nastavili su put prema Ingolštadu", napisali su policajci, prenosi "Fenix-magazin".

Tako je, u sinergiji građana, željeznice i policije, srećno završila jedna po svaku porodicu traumatična situacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije