Svijet

Rodman: Poštovanje za Trampa i Kima, volio bih da idem i ja

Rodman: Poštovanje za Trampa i Kima, volio bih da idem i ja
Foto: N.N. | Rodman: Poštovanje za Trampa i Kima, voleo bih da idem i ja

VAŠINGTON - Bivši košarkaš NBA lige Denis Rodman pozdravio je odluku američkog predsjednika Donalda Trampa da se sastane sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom u narednim mjesecima i dodao da bi volio da bude pratnja Trampa na tom sastanku.

"Veliko poštovanje za predsjednika Trampa i maršala Kim Džong Una zbog njihovog budućeg sastanka. Rekao sam to 2014, da će se vrata na kraju otvoriti", poručio je Rodman u saopštenju preko svog agenta Derena Princa za sportsku rubriku lista "Ju-Es-Ej Tudej".

Upitan da li bi volio da bude u pratnji predsjednika Trampa na tom putu, Rodman je naveo da bi volio, kada bi od njega to bilo zatraženo.

Rodman (56) je u prethodnim godinama dospio na naslovne strane u medijima zbog prijateljstva sa Kimom, kojeg je prvi put upoznao 2013. godine.

On je, kako se navodi, nekoliko puta od tada putovao u Sjevernu Koreju, a najnovija njegova posjeta toj zemlji dogodila se lane u decembru, kada je dobio Trampovo odobrenje da tamo otputuje kao mirovni izaslanik.

Kako list prenosi, bivši NBA košarkaš je za britanski Gardijan rekao da je upućivao poziv Trampu da razgovaraju.

"Pokušavao sam Donaldu od prvog dana da kažem: Dođi da pričamo čovječe. Rećiću ti šta maršal želi više od svega", rekao je Rodman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije