Svijet

Rohani nije prihvatio ostavku Zarifa

Rohani nije prihvatio ostavku Zarifa
Foto: Tanjug/AP | Rohani nije prihvatio ostavku Zarifa

TEHERAN - Predsjednik Irana Hasan Rohani nije prihvatio ostavku ministra spoljnih poslova Mohamada Džavida Zarifa, izjavio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Bahram Kasemi.

"Sve interpretacije i analize o razlozima ostavke ministra spoljnih poslova Mohamada Džavada Zarifa, osim onoga što je on objavio na svom nalogu na Instagramu, nisu tačne i, kao što je šef osoblja predsjednika Irana rekao danas, ostavka nije prihvaćena", rekao je Kasemi, a prenosi Rojters pozivajući se na iransku agenciju Fars.

Iranska agencija IRNA prethodno je javila da je šef predsjednikovog kabineta Mahmud Vaezi rekao da Rohani podržava Zarifa, koji je u nedjelju podnio ostavku.

"Riječi kojima je predsjednik danas pohvalio svog ministra spoljnih poslova jasan su znak zadovoljstva predstavnika iranskog naroda mudrim i efektnim pozicioniranjem i radom Zarifa i čvrst odgovor nekim pristrasnim i netačnim analizama", napisao je Vaezi u svom Instagram postu ispod zajedničke fotografije Rohanija i Zarifa.

On je istakao da "u očima Rohanija, Islamska republika Iran ima samo jednu spoljnu politiku i jednog ministra spoljnih poslova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije