Svijet

Rusija objavila snimak "drona ubice"

Rusija objavila snimak "drona ubice"
Foto: Ilustracija | Rusija objavila snimak "drona ubice"

MOSKVA - Nakon tvrdnji Pentagona da Moskva blefira kada govori o ''dronu ubici'', Rusija je objavila snimak na kojem se nalazi Suhoi S-70 Ohotnik-B, veliki dron koji leti 1.000 kilometara na sati i ima domet od 3.500 kilometara.

Ovaj dron, kako tvrde ruski vojni izvori, efikasno uništava neprijateljske ciljeve na kopnu i obavlja istraživačke zadatke, prenijela je Srna.

Zamjenik ministra obrane Aleksej Krivoručko najavljuje početak upotrebe ove letjelice od početka iduće decenije, odnosno od 2020. godine. U junu prošle godine ova bespilotna letjelica proglašena je prototipom ruskog lovca šeste generacije, dok je u maju imala prvi let.

Proračun za ovaj projekat procjenjuje se na čak 1,6 milijardi rubalja (oko 24.206.303 dolara). Koliko se zna, za stvaranje udarne bespilotne letjelice težine do 20 tona bili su zadužene kompanije Suhoi i Mig, navode vojni portali.

Prethodno je direktor američke Nacionalne obavještajne agencije Daniel Koats najavio da će Rusija u budućnosti biti najveći vojni protivnik Amerike. U nastupu pred Kongresom SAD, on je rekao da će Rusija raspolagati s najvećim vojnim potencijalom od svih vjerovatnih američkih protivnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije