Svijet

Objavljen snimak, neke ruske trupe se povlače

Objavljen snimak, neke ruske trupe se povlače
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Neke ruske trupe se vraćaju u garnizone poslije vježbi

MOSKVA - Ruske trupe će se vratiti u svoje vojne garnizone po završetku vježbi, a jedinice ruske Južne i Zapadne vojne oblasti su već počele da utovaruju opremu za svoj odlazak, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

"Kako se mjere borbene obuke bliže kraju, trupe, kao što je uvijek slučaj, sprovešće kombinovane marševe do njihovog trajnog garnizona", izjavio je Konašenkov, a prenosi ruska agencija TASS.

On je dodao da su jedinice Južne i Zapadne vojne oblasti, koje su izvršile svoje zadatke, već započele utovar osoblja i opreme na željezničkim i auto-transportnim sredstvima i da će danas krenuti u svoje vojne garnizone.

Konašenkov je rekao da ruska vojska nastavlja vježbe na nekim pravcima i da u njima učestvuju praktično svi vojni okruzi, flote i vazdušno-desantne jedinice.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je danas snimak utovara gusjeničarske vojne opreme, koji potvrđuje povlačenje tehnike sa masovnih vježbi.

Na nekoliko snimaka vidi se kretanje kolone tenkova i drugih tipova gusjeničarskih vojnih vozila koji dolaze do željezničkih platformi i ukrcavaju se, prenose RIA Novosti.

Peskov: Rusija će nastaviti da izvodi vježbe na svojoj teritoriji

Rusija je izvodila i nastaviće da izvodi vježbe na svojoj teritoriji, to je njeno pravo i tome ni sa kim ne razgovara, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da je to stalan proces, kao i u svim zemljama.

"To je naše pravo da izvodimo vježbe na svojoj teritoriji, tamo gdje smatramo da je potrebno i to ne podleže diskusiji ni sa kim", rekao je Peskov, prenosi agencija RIA Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije