Svijet

Pratite nas na Google news

Rusija osumnjičena za misteriozno obolijevanje diplomata SAD-a na Kubi i u Kini

Rusija osumnjičena za misteriozno obolijevanje diplomata SAD-a na Kubi i u Kini
Foto: Ilustracija | Rusija osumnjičena za misteriozno obolijevanje diplomata SAD-a na Kubi i u Kini
Fena

VAŠINGTON - Rusija je glavni osumnjičeni u istrazi koju su sprovele američke obavještajne agencije o misterioznom obolijevanju američkog osoblja na Kubi i u Kini, izvijestio je danas NBC News.

Tokom istrage u kojoj su učestvovali FBI, CIA i druge agencije, dokazi iz presretanja komunikacije ukazali su na umiješanost Moskve, naveo je NBC citirajući tri neidentifikovana američka zvaničnika i još dvije osobe.

Dokazi, međutim, nisu dovoljno uvjerljivi da bi SAD javno optužio Moskvu, prenosi Reuters.

Američki zvaničnici u julu su saopštili da i dalje istražuju zdravstvene probleme u američkoj ambasadi na Kubi i ne znaju ko, odnosno šta, stoji iza misterioznog razbolijevanja koje je počelo 2016. godine i pogodilo 26-ero Amerikanaca.

Simptomi uključuju oštećenje sluha, zujanje u ušima, vrtoglavice, glavobolje i umor, što može da se protumači kao blaga traumatska povreda mozga.

State Department je saopštio u junu da je vratio u zemlju grupu diplomata iz Kine zbog zabrinutosti da pate od misterizonog oboljenja nalik povredama mozga.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije