Svijet

Rusija traži pomoć Njemačke

Rusija traži pomoć Njemačke
Foto: Needpix / Ilustracija | Rusija traži pomoć Njemačke

MOSKVA, BERLIN - Iz kancelarije ruskog generalnog tužioca Njemačkoj je poslat novi zahtjev za pravnu pomoć u vezi sa incidentom sa opozicionim liderom Aleksejem Navaljnijem.

Kako je saopštio portparol Andrej Ivanov, kancelarija ruskog generalnog tužioca je nadležnim pravosudnim tijelima u Njemačkoj poslala još jedan zahtjev za pravnu pomoć u vezi sa rezultatima istrage ruskog ministarstva unutrašnjih poslova o hospitalizaciji Alekseja Navaljnijeg, prenosi "TASS".

Portparol kancelarije ruskog generalnog tužioca je objasnio da je, prema navodima revelantnih njemačkih agencija, bolnica u Berlinu sprovela toksikološke analize, čiji su rezultati važni za istragu događaja koji su doveli do Navaljnijeve hospitalizacije.

"U vezi sa tim, u novom zahtjevu za pravnu pomoć, ruske vlasti traže dodatna objašnjenja od strane ljekara, informacije i kopije dokumenata koji su povezani sa Navajnijevim liječenjem", rekao je Ivanov.

On je rekao da kancelarija ruskog generalnog tužioca nastavlja saradnju sa njemačkim partnerima i da se nada da će zahtjev za pravnu pomoć biti ispunjen u potpunosti u skorije vrijeme. Ivanov je takođe istakao da Njemačka nije odgovorila na prvi zahtjev koji je Rusija poslala 27. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije