Svijet

Ruska ambasada: Odgovorićemo na neprijateljske akcije VB

Ruska ambasada: Odgovorićemo na neprijateljske akcije VB
Foto: Wikipedia.org | Ruska ambasada: Odgovorićemo na neprijateljske akcije VB

MOSKVA - Ruska ambasada u Londonu saopštila je danas da će Moskva reagovati na odgovarajući način na bilo kakve "neprijateljske" akcije Velike Britanije nakon što je ta zemlja optužila Rusiju da je pokušala da se miješa u izbore 2019. godine.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova prethodno je ocijenilo da su britanske optužbe "kontradiktorne i nejasne", prenosi Rojters pozivajući se na TAS S.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je ranije danas kao neosnovane optužbe Velike Britanije da se Rusija mešala u parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji u decembru 2019. godine i da ruske obavještajne službe stoje iza prikupljanja informacija o vakcini za Kovid-19.

Pethodno je britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab optužio danas Rusiju da je pokušala da se miješa u izbore u toj zemlji 2019. godine.

Takođe, britanski Nacionalni centar za sajber bezbjednost (NCSB) tvrdi da hakeri koje podržava Rusija pokušavaju da ukradu istraživanja o vakcini i načinu lečenja za Kovid-19 iz akademskih i farmaceutskih institucija širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije