Svijet

Pratite nas na Google news

SAD: Pronađeni posmrtni ostaci, sumnja se na nestalu djecu

SAD: Pronađeni posmrtni ostaci, sumnja se na nestalu djecu
Foto: Police handout | SAD: Pronađeni posmrtni ostaci, sumnja se na nestalu djecu
Tanjug

REKSBERG - Američka policija je pronašla posmrtne ostatke za koje se sumnja da pripadaju djeci koja su nestala prošle godine u Ajdahu, prenosi BBC.

Džošua Valou, koji je u trenutku nestanka imao sedam godina, i njegova sestra Tali Rajan, tada stara sedamnaest godina, nisu viđeni još od septembra 2019. godine.

Njihova majka Lori Dejbel uhapšena je na Havajima u februaru ove godine.

Posmrtni ostaci su otkriveni u kući a, sadašnjeg Lorinog supruga, u gradu Reksberg u saveznoj državi Ajdaho, ali još uvijek nije identifikovano kome oni pripadaju.

Lorin suprug je stavljen u pritvor u utorak, potvrdila je policija.

Dejbel je autor nekoliko apokaliptičnih priča baziranih na mormonskom učenju, a takođe je i pripadnik grupe koja promoviše pripremanje za apokalipsu i koja negira da je sekta.

Slučaj nestale djece povezan je sa tri sumnjive smrti.

Kada se Lori Dejbel preselila u Ajdaho iz Arizone krajem avgusta prošle godine sa svojim tadašnjim suprugom Čarlsom Valouom, njen brat Aleks Koks ubio je Valoua.

Koks je tvrdio da je ubistvo počinio u samoodbrani, a decembra prošle godine umro je od nepoznatih uzroka.

Nakon toga Lori se u oktobru udala za Čada Dejbela, samo dvije nedjelje nakon smrti njegove supruge Tami.

Na njenoj smrtovnici navedeno je da je umrla prirodnom smrću, ali je policija naredila da njeno tijelo bude iskopano nakon što se Čad ponovo oženio.

Novembra prošle godine policiju su kontaktirali baba i deda Džošue Valoua da provjere njihov porodični dom u Roksbergu. Zvaničnici navode da su kasnije saznali da Džošua i Tali nisu viđeni mjesecima.

Nadležni organi ističu da je majka nestale djece dala netačne odgovore na pitanja policije i da je lagala o tome gde djeca žive, pa čak i o njihovom postojanju, a narednog dana je napustila je grad.

Policija je u obližnjem skladištu pronašla odjeću i igračke za koje se smatra da pripadaju Džošui i Tali.

Februara ove godine Lori Dejbel je uhapšena na Havajima zbog napuštanja djece i nepoštovanja suda, jer u januaru nije predala svoju djecu vlastima,a policija je tada upozorila da se Džosua i Tali nalaze u opasnosti.

U zahtjevu za razvod braka Čalrs Valou je napisao da Lori vjeruje da ju je Bog odabrao da izvrši zadatake prije Hristovog drugog silaska koje će se dogoditi jula 2020. godine.

Ona je navodno prijetila da će ga ubiti ukoliko joj stane na put i tvrdila da ima anđela koji će joj pomoći da se reši njegovog tela, nakon čega je sud izdao zaštitni nalog za Čarlsa.

On tvrdi da je Lori opsjednuta iskustvom smrti i duhovnim vizijama, kao i da je odbila da poseti psihijatra jer će "otkriti da je ona biće prelaznog oblika", o kojem govori mormonsko učenje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije