Svijet

SAD ponovo na udaru zimske oluje

SAD ponovo na udaru zimske oluje
Foto: Tanjug/AP | SAD ponovo na udaru zimske oluje

ČIKAGO - Zimska oluja donijela je danas širom SAD kišu, ledenu kišu i obilan snijeg, putevi u mnogim američkim državama su zaleđeni, a avio-kompanije su otkazale na hiljade letova zbog vremenskih neprilika.

Od Novog Meksika i Kolorada do Mejna na snazi je upozorenje zbog zimske oluje, koja se kreće od centralnih država SAD ka jugu i sjeveroistoku, prenio je AP.

Očekuje se obilan snijeg od južnih Stjenovitih planina do Nove Engleske na sjeveru, dok su prognostičari upozorili da će ledene vremenske prilike pogoditi područje od Teksasa do Pensilvanije. Mješavina ledene kiše, susnježice i snijega pala je rano jutros u Teksasu, Oklahomi, Arkanzasu, Misuriju, Ilinoisu, Indijani, Ohaju i Pensilvaniji, dok se snježni pokrivač povećao u Mičigenu i Kanzasu.

Snažne oluje sa grmljavinom moguće su u dijelovima Misisipija i Alabame, saopštio je Centar za predviđanje oluja.

Rano jutros više od 46.000 domaćinstava ostalo je bez električne energije u Teksasu i preko 17.000 domaćinstava u Oklahomi, podaci su sajta poweroutage.us.

Snježni pokrivač dostigao je 56 centimetara u Kolorado Springsu i do 25 centimetara u oblasti Denvera, a s obzirom na to da se očekuju nove padavine, zatvoreni su univerziteti, državne i pravosudne službe.

Avio-kompanije su otkazale skoro 8.000 letova u SAD zakazanih za juče i danas, pokazuju podaci sajta za praćenje letova FlightAware.com.

Na aerodromima u Sent Luisu, Čikagu, Kanzas Sitiju i Detroitu otkazano je više letova nego inače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije