Svijet

Pratite nas na Google news

SAD traže sastanak SB UN zbog raketnih proba Pjongjanga

SAD traže sastanak SB UN zbog raketnih proba Pjongjanga
Foto: Tanjug/AP | SAD traže sastanak zbog raketnih proba Pjongjanga
Tanjug

VAŠINGTON - SAD će zatražiti od Savjeta bezbjednosti UN da ove sedmice razgovara o nedavnim raketnim probama koje je izvršila Sjeverna Koreja, izjavio je neimenovani zvaničnik američkog Stejt departmenta.

On je rekao da će Vašington od UN zatražiti da razgovara o potencijalnim provokacijama iz Pjongjanga koje mogu da dovedu do novog eskaliranja tenzija.

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je u nedjelju da lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un rizikuje da "izgubi sve" ukoliko nastavi sa neprijateljskim postupcima.

Izjava američkog predsjednika uslijedila je nakon što je Pjongjang saopštio da je izvršen "uspješan test od velike važnosti". 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije