Svijet

Sahranjene žrtve masakra u školi u Kazanju

Sahranjene žrtve masakra u školi u Kazanju
Foto: Tanjug/AP | Sahranjene žrtve masakra u školi u Kazanju

KAZANJ - Rođaci i prijatelji nastradalih u pucnjavi u školi u ruskom gradu Kazanjus, plakali su i grlili se tokom sahrane devetoro ubijenih.

Bilans stravičnog napada je sedmoro ubijenih učenika i dvoje zaposlenih, te 23 ranjenih koji su hospitalizovani, u pretežno muslimanskoj republici Tatarstan, u kojoj je zbog ovog krvavog zločina proglašen Dan žalosti, prenosi AP.

Bokori cvijeća su na improvizovanom spomen-obilježju ispred škole br. 175 u gradu Kazanju, 700 kilometara istočno od Moskve, gdje je naoružani napadač u utorak pucao i natjerao u bijeg učenike koji su pokušavali da napuste školu, neki od njih skačući kroz prozore sa viših spratova školske zgrade.

Istražitelji nisu ustanovili motiv zločina i zašto je uhapšeni napadač, 19-godišnji Ilnaz Galijaviev, izveo smrtonosni napad na svoju bivšu školu.

On je optužen za ubistvo i u srijedu se pojavio pred sudom gdje mu je određen dvomjesečni protvor u istražnom zatvoru.

Ruski zvaničnici su ranije potvrdili da je rekli da je Galijaviev ima urednu dozvolu za nošenje vatrenog oružja.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin naložio je šefu Nacionalne garde da revidira propise o posjedovanju i nošenju oružja za civile.

Nezavisni mediji su podsjetili da nikakve mjere za pooštravanje kontrole za posedovanje oružja nisu primijenjene, iako je Putin dao sličan nalog prije tri godine nakon što je 21 osoba poginula u pucnjavi u jednoj školi na Krimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije