Svijet

Saudijac objavio manifest uoči napada: Amerika je "zemlja zla"

Saudijac objavio manifest uoči napada: Amerika je "zemlja zla"
Foto: Tanjug | Saudijac objavio manifest uoči napada: Amerika je "zemlja zla"

VAŠINGTON - Saudijac, osumnjičen za ubistvo troje ljudi u Mornaričkoj avio-bazi Pensakola na Floridi, naveo je u manifestu uoči napada da je Amerika "zemlja zla".

Osumnjičeni za ubistvo u bazi na Floridi objavio je kratak manifest na Twitteru uoči napada.

Obavještajna grupa SITE saopštila je da je riječ o Mohamedu al-Šamraniju koji je u svom manifestu naveo da je "protiv zla, ali da je cijela Amerika zemlja zla".

"Ja nisam protiv vas samo zato što ste Amerikanci, ne mrzim vas zbog vaših sloboda, mrzim vas, jer vi svaki dan podržavate i finansirate zločine protiv muslimana, ali i protiv čovječnosti", napisao je Al Šamrani.

On je osudio američku podršku Izraelu, prenio je AFP.

U pucnjavi, koja se dogodila juče u učionici u bazi, ranjeno je najmanje osam ljudi, uključujući dva zamjenika šerifa koji su došli na lice mjesta.

Guverner Floride Ron Desantis rekao je ranije da napadač iz Saudijske Arabije i da je u bazi bio na obuci.

Kapetan Timoti Kinsela iz baze Pensakola naveo je da je napadač bio jedan od nekoliko stotina stranih studenata na obuci.

Nakon pucnjave policija je privela šest Saudijaca, uključujući trojicu koja su viđena kako snimaju cijeli napad, objavio je list "Njujork tajms".

Napadač, koji je kasnije ubijen u razmjeni vatre sa vojnicima i policijom, bio je naoružan pištoljem "glok", kalibra devet milimetara. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije