Svijet

Sedmorica Sirijaca i Nijemac drogirali i satima silovali djevojku

Sedmorica Sirijaca i Nijemac drogirali i satima silovali djevojku
Foto: Ilustracija | Sedmorica Sirijaca i Nijemac drogirali i satima silovali djevojku

FRAJBURG - Žučne rasprave o migrantskoj politici njemačke vlade dodatno je rasplamsao šokantni zločin u Frajburgu.

Javnosti su tek sada saopšteni detalji onoga što se dešavalo prije dvije sedmice u jednoj tamošnjoj diskoteci, piše "Bild".

Žrtva zločina je 18-godišnja djevojka a sve je počelo kada joj je glavnoosumnjičeni, 21-godišnji državljanin Sirije Majd H., prodao tabletu ekstazija.

Pretpostavlja se da joj je Majd H. potom dao piće u kojem je bilo sredstvo za omamljivanje, uspavao je, odveo u grmlje ispred diskoteke i tamo silovao. Najgore je tek uslijedilo: Majd je doveo prijatelje koji su puna četiri sata silovali bespomoćnu djevojku.

Već su uhapšena osmorica silovatelja – sedmorica Sirijaca i Nijemac – a policija pretpostavlja da je u brutalnom seksualnom zločinu učestvovalo do 15 osoba.

Prema informacijama visokotiražnog "Bilda", Majd H. je već bio pod istragom zbog silovanja, odnosno postoje indicije da je trebao biti u pritvoru u trenutku ponavljanja zločina.

Svi silovatelji su poznati policiji, uhapšeni Sirijci su živjeli u obližnjem izbjegličkom centru, a glavnoosumnjičeni Majd H. je 2014. došao u Njemačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije