Svijet

Šef Džonsonovog kabineta neće podnijeti ostavku zbog kršenja izolacije

Šef Džonsonovog kabineta neće podnijeti ostavku zbog kršenja izolacije
Foto: Tanjug/AP | Šef Džonsonovog kabineta neće podnijeti ostavku jer je prekršio izolaciju

LONDON - Šef kabineta britanskog premijera Domink Kamings izjavio je da mu ne pada na pamet da podnese ostavku nakon što je prekršio propise samoizolacije.

"Vi ste, vjerovatno, u svemu u pravu na isti način kao što ste bili u pravu kada se radilo o `Bregzitu`. Da li se sjećate kako ste u vezi sa tim bili u pravu?", upitao je Kamings.

Britanska opoziciona Laburistička partija pozvala je danas na hitnu istragu tvrdnji da je Kamaings prekršio propise karantina kada je prešao put od 400 kilometara od Londona do Darama u vrijeme kada je rečeno da je u samoizolaciji u Londonu.

"Britanski narod podnio je značajne i bolne žrtve kako bi podržali napore države, uključujući odvojenost od porodice u ova teška vremena", rekla je laburista Rejčel Rivs.

Ona je dodala da je važno da Vlada uvjeri javnost da se njeni najviši službenici pridržavaju istih propisa kao i svi ostali.

Britanski premijer Boris Džonson dao je danas punu podršku Kamingsu. "Mogu da kažem da premijer u poptunosti podržava Kamingsa", rekao je ministar saobraćaja Grant Šaps novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije