Svijet

Šef ruske vojske: NATO gomila oružje na našoj granici

Šef ruske vojske: NATO gomila oružje na našoj granici
Šef ruske vojske: NATO gomila oružje na našoj granici

MOSKVA - NATO nagomilava ofanzivno oružje i jača vojnu infrastukturu duž granica sa Rusijom, izjavio je načelnik Generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov.

"Ofanzivno naoružanje nagomilavaju duž čitave granične linije sa Rusijom. Pojačavaju kapacitet aeorodroma i luka", rekao je on na Šestoj moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbjednosti, prenosi Tass.

Gerasimov je naveo da NATO uspostavlja i centre za skladištenje inventara što će, kako je istakao, omogućiti toj alijansi da brzo pojača svoje grupacije kroz raspoređivanje snaga za odgovor u regionu.

Načelnik Generalštaba ruske vojske je, takođe, istakao da Rusija ne planira da smanji obim saradnje sa Evropom po pitanju bezbjednosti, uprkos trenutnom globalnom okruženju.

Istovremeno, on je upozorio da zapadne zemlje pooštravaju rat informacijama protiv Rusije u pokušaju da umanje njenu ulogu u borbi protiv međunarodnog terorizma.

"Zapadne zemlje pooštravaju propagandni rat protiv Rusije. Ako pogledate izvještaje evropskih i američkih medija, stičete utisak da su praktično svi negativni događaji koji se dešavaju u svetu djelo ili ruskih obavještajnih službi ili ruskih hakera", zaključio je Gerasimov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije