Svijet

Serija napada u Nagorno-Karabahu, još jedna nemirna noć

Serija napada u Nagorno-Karabahu, još jedna nemirna noć
Foto: N.N. | Serija napada u Nagorno-Karabahu, još jedna nemirna noć

Oružane snage Nagorno-Karabaha optužile su Azerbejdžan da je tokom noći granatirao naseljena mesta i civilnu infrastrukturu te nepriznate republike, dok je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo da je jermenska strana tokom noći granatirala ceo pojas duž Agdžabedinskog regiona.

Štaviše, jermenska strana ponovo je optužila Azerbejdžan da u napadima na Nagorno-Karabah koristi zabranjenu municiju, a riječ je o elementima hemijskog naoružanja i municije sa bijelim fosforom.

Kada je riječ o napadima, jermenska strana tvrdi da je tokom noći odjeknula serija moćnih eksplozija u blizini gradova Šuši i Stepanakert u Nagorno-Karabahu, kao i da je u ranim jutarnjim časovima u prestonici Nagorno-Karabaha proradila sirena za vazdušnu opasnost.

Istovremeno, vojska Azerbejdžana tvrdi da je najveći broj jermenskih bombi pao u okolini sela Gijamedingli, ali da nije nanijeta veća materijalna šteta, kao i da u tim napadima nije bilo ni povrijeđenih ni poginulih.

Borbe na kontakt liniji u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Јerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Јermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i djelimična mobilizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije