Svijet

Sirijska vojska preuzela Marat el Numan

Sirijska vojska preuzela Marat el Numan
Foto: Tanjug/AP | Sirijska vojska preuzela Marat el Numan

DAMASK - Snage koje se bore na strani sirijskog predsjednika Bašara el Asada preuzele su kontrolu nad gradom Marat el Numan u pokrajini Idlib, saopštio je neimenovani izvor iz sirijske vojske.

On je rekao da je sirijska vojska počela da jača položaje u Marat el Numanu i da je započeto deminiranje u okolnom području.

Marat el Numan se nalazi na raskrsnici auto-puta između Hame i Alepa koji povezuje Damask sa Alepom, a od 2012. godine je predstavljao jedno od uporišta terorista, a sirijske snage su juče opkolile ovaj grad, podsjetio je "Sputnjik".

Rusko Ministarstvo odbrane juče je upozorilo na obavještajne podatke o provokacijama u Idlibu koje planiraju da izvrše preostali članovi "Bijelih šljemova", uključujući napad hemijskim oružjem kako bi izazvali intervenciju stranih snaga.

Ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji saopštio je prošle sedmice da je u napadima džihadista na položaje sirijske vojske u Idlibu prošle sedmice poginulo 40 vojnika i da je ranjeno 80 njih. U pomenutim napadima ubijeno je i 50 džihadista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije