Svijet

Sjeverna Koreja: SAD nisu u poziciji da kritikuju Kinu

Sjeverna Koreja: SAD nisu u poziciji da kritikuju Kinu
Foto: Tanjug/AP | Sjeverna Koreja: SAD nisu u poziciji da kritikuju Kinu

SEUL - Sjeverna Koreja saopštila je danas da Sjedinjene Američke Države nisu u poziciji da kritikuju Kinu zbog Hong Konga ili ljudskih prava, kada Vašington prijeti da će "osloboditi pse" kako bi suzbio proteste.

U tekstu koji su objavili sjevernokorejski mediji, a u kojem se citira neimenovani portparol Odbora za spoljne poslove vladajuće radničke partije Koreje, kritikuju se nedavni komentari američkog državnog sekretara Majka Pompea, koji je rekao da potezi Kine imaju za cilj da unište zapadne ideje, vrijednosti, demokratije, aludirajući na Hong Kong i Tajvan.

"Demonstranti ogorčeni ekstremnim rasistima krenuli su i na Bijelu kuću. To je danas stvarnost u SAD. Američki liberalizam i demokratija stavljaju kapu ljevičarima na demonstrante i prijete da će osloboditi čak i pse za suzbijanje", rekao je sjevernokorejski zvaničnik.

On je dodao i da nije prvi put da Pompeo govori besmislice o Kini, a u vezi sa Hong Kongom, Tajvanom, ljudskim pravima i problemima u vezi trgovine, prenosi Jonhap.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije