Svijet

Sjeverna Koreja najavila nastavak slanja letaka preko granice

Sjeverna Koreja najavila nastavak slanja letaka preko granice
Foto: Tanjug/AP | Sjeverna Koreja najavila nastavak slanja letaka preko granice

SEUL - Severna Koreja je najavila da će nastaviti sa kampanjom slanja propagandnih materijala i letaka prema Južnoj Koreji, istakavši da nije obavezana nikakvim sporazumom sa ovom zemljom da to ne čini, prenijeli su danas državni mediji.

Kako navodi Rojters, Seul je apelovao na suseda da obustavi dalje korake u tom pravcu, navodeći da su oni u suprotnosti sa mirovnim sporazumima postignutim između dvije zemlje.

Pjongjang je oštro reagovao na ovaj poziv, koji je odbacio kao "apsolutnu besmislicu", s obzirom na, kako navodi, ponašanje svog susjeda.

Tenzije između dve zemlje eskalirale su kada je Pjongjang digao u vazduh kancelariju za vezu između ove dvije zemlje i prijetio vojnom akcijom protiv dezertera koji su otišli u Južnu Koreju, nakon što je Seul poslao propagadni materijal preko granice sa Severnom Korejom.

Sjeverna i Južna Koreja slale su propagadne letke preko granice decenijama unazad, a 2018. godine dva susjeda potpisala su mirovni sporazum o okončanju svih neprijateljskih akcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije