Svijet

Pratite nas na Google news

Sjeverna Koreja prijeti Trampu uvredama

Sjeverna Koreja prijeti Trampu uvredama
Foto: Tanjug/AP arhiva | Sjeverna Koreja prijeti Trampu uvredama
Tanjug

SEUL - Sjeverna Koreja prijeti da će nastaviti sa uvredama na račun američkog predsjednika Donalda Trampa i da će ga smatrati "izlapjelim starcem" ako nastavi da koristi riječi koje provociraju tu zemlju.

Ovo je izjavila prva potpredsjednica spoljnih poslova Sjeverne Koreje Čo Son Hui nekoliko dana nakon što je Trump govorio o mogućoj vojnoj opciji protiv te zemlje i nastavio da naziva njenog vođu Kim Džong Una "raketnim čovjekom", prenosi AP.

Čo je navela da njeno ministarstvo "ne može da obuzda svoje nezadovoljstvo" zbog Trampovih komentara.

Ona je ocijenila da će Tramp, ukoliko nastavi s takvim komentarima i provokacijama na račun Sjeverne Koreje "ponovo pokazati senilnost izlapjelog starca". 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije