Svijet

Pratite nas na Google news

"Škotska ne može da bude zarobljenik Velike Britanije"

"Škotska ne može da bude zarobljenik Velike Britanije"
Foto: Tanjug/AP | "Škotska ne može da bude zarobljenik Velike Britanije"
Tanjug

LONDON - Škotska ne može da bude zarobljena u Ujedinjenom Kraljevstvu protiv svoje volje, rekla je danas škotska premijerka Nikola Stardžen.

Ona je ponovila da joj uspjeh Škotske nacionalne partije na nedavnim izborima daje mandat za novi referendum o nezavisnosti, čemu se protivi britanski premijer Boris Džonson.

Ako Ujedinjeno Kraljevstvo bude nastavilo da postoji kao unija, to će moći samo uz konsenzus, rekla je Stardženova za BBC.

Prema njenim riječima, britanska vlada se grdno vara ako misli da će odbijanje referenduma označiti kraj tog pitanja.

"To je suštinska tačka demokratije - ne možete držati Škotsku u Uniji protiv njene volje. Ne možete nas zatvoriti u ormar i okrenuti ključ i nadati se da će sve proći", naglasila je ona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije