Svijet

Pratite nas na Google news

Snažan zemljotres blizu Kurilskih ostrva

Snažan zemljotres blizu Kurilskih ostrva
Foto: Ilustracija | Snažan zemjotres blizu Kurilskih ostrva
Srna

JUŽNO-SAHALINSK - Zemljotres jačine 4,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je područje u blizini Kurilskih ostrva u Tihom okeanu, saopšteno je iz ogranka Geofizičke službe Ruske Akademije Nauka na ruskom ostrvu Sahalin.

Neimenovani izvor Službe naveo je za TASS da se potres dogodio na dubini od 55 kilometara, a da je epicentar bio 168 kilometara istočno od Južno-Kurilska.

Prema izvještajima naučnika, u zemljotresu nije bilo povrijeđenih i nema opasnosti od cunamija.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar saopštio je da su u posljednja 24 časa blizu Kurilskih ostrva prijavljena još dva zemljotresa, i to jačine pet, odnosno 5,6 stepeni po Rihterovoj skali.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije