Svijet

Pratite nas na Google news

Snimak kao iz igrice: Pucao na policiju dok nije ostao bez metaka

Snimak kao iz igrice: Pucao na policiju dok nije ostao bez metaka
Foto: Screenshot | Snimak kao iz igrice: Pucao na policiju dok nije ostao bez metaka
N.N.

Danijelu Hanamu (32) u Britaniji sude za provalu u prodavnicu, pokušaj otmice i pokušaj ubistva dvojice policajaca tokom svog pohoda u januaru ove godine.

On je tada u gradiću Kesl Keri na jugu Engleske krenuo da nabavi kokain, ali sastanak sa dilerom nije prošao najbolje pa su stvari izmakle kontroli.

Potom je otišao do prodavnice po alkohol i cigarete gdje je iz puške ispalio dva hica u vrata. Nakon toga uskočio je u BMW jednog muškarca koji se trebao naći s djevojkom te u njega uperio pušku. Nastala je borba tokom koje je Hanam ispalio u vazduh nekoliko hitaca. Zatim je pobjegao i zaklon potražio u kući svoje djevojke.

Napadnuti muškarac odmah je pozvao policiju koja je okružila kuću Hanamove djevojke. Upozorili su pobjesnelog 32-godišnjaka da se preda, ali on je počeo bjesomučno da puca kroz prozor sobe na spratu.

Kamera koju je nosio jedan policajac snimila je trenutak kad je Hanam pucao na policajce nakon čega su oni uzvratili vatru. Predao se tek kad je ostao bez municije, a snimak je ove nedjelje prikazan na sudu, prenosi "Vecernji.hr".

Video
Najčitanije