Svijet

Pratite nas na Google news

Snježna oluja zahvatila zapad Amerike

Snježna oluja zahvatila zapad Amerike
Foto: N.N. | Snježna oluja zahvatila zapad Amerike
Srna

FENIKS - Najmanje jedna osoba je poginula u nevremenu koje je zahvatilo zapad SAD, piše "Gardijan".

Muškarac, star 37 godina, poginuo je u Južnoj Dakoti kada je izgubio kontrolu nad kamionom koji je vozio na ledenom putu. Kamion je sletio sa puta i prevrnuo se.

Snažna oluja kreće se od Kalifornije prema istoku. Nevrijeme je izazvalo zastoje i blokade u saobraćaju tokom najprometnijeg vikenda u godini.

Meteorolozi očekuju dodatne snježne padavine i led koji bi mogao da poremeti putne planove više miliona Amerikanaca koji se vraćaju kući nakon praznika Dana zahvalnosti.

Auto-putevi na zapadu SAD su zatvoreni.

Očekuje se da će noćas i sutra pasti velika količina snijega, ali meteorolozi upozoravaju i na pojavu leda i na poplave.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da će putovanje u nekim područjima biti nemoguće. Posebno loši vremenski uslovi očekuju se sutra kada se više miliona ljudi poslije praznika vraća kući.

Kompanija "Erlajnz for Amerika" saopštila je da se sutra očekuje oko 3,1 milion putnika, što je rekord ikada zabilježen u američkom vazdušnom saobraćaju.

Vremenska upozorenja izdata su na području od Montane do Nebraske i Viskonsina, a snijeg se očekuje u dijelovima država Juta, Kolorado, Montana i Vajoming.

Moguć je i vjetar koji će na planinama duvati brzinom od 145 kilometara na čas, a u nižim predjelima oko 105 kilometara na čas.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da su tri tornada pogodila dijelove Feniksa što je prilično neobično za Arizonu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije