Svijet

Pratite nas na Google news

Spriječeno krijumčarenje 276 migranata u Evropu

Spriječeno krijumčarenje 276 migranata u Evropu
Foto: N.N. | Spriječeno krijumčarenje 276 migranata u Evropu
Srna

Turske vlasti spriječile su krijumčarenje 276 migranta u Evropu i uhapsile osam lica na brodu koji je bio usidren u luci Narlidere, javila je turska državna novinska agencija Anadolija.

Policija i timovi obalske straže izvršili su operaciju poslije dojave o brodu blizu grada Izmir u Egejskom moru.

Brod se pripremao da isplovi iz luke sa 276 migranata, među kojima je bilo 46 žena i 59 djece.

Migranti su bili državljani Avganistana, Bangladeša, Sirije, Somalije i Irana, prenio je AP.

Nije poznata destinacija ka kojoj je brod trebalo da plovi. Međutim, Turska, u kojoj se nalazi oko 3,7 miliona izbjeglica iz Sirije, mnogim migrantima služi za ulazak u Evropu preko grčkih ostrva u Egejskom moru, a mnogi pokušavaju da uđu u Grčku i preko rijeke duž granice između dvije zemlje.

Krijumčarenje migranata spriječeno je tokom misije potrage u istočnoj Turskoj, gdje je 27. juna potonuo brod sa nekoliko desetina migranata. Do sada je iz potonulog broda izvučeno 11 tijela, a uhapšeno je pet lica koja su osumnjičena za krijumčarenje i povezanost sa nesrećom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije