Svijet

Srbin pravio haos u vozu, naoružan tukao policajce i psovao

Srbin pravio haos u vozu, naoružan tukao policajce i psovao
Foto: Ilustracija | Srbin pravio haos u vozu, naoružan tukao policajce i psovao

Policija u Italiji uhapsila je u nedjelju državljanina Srbije (35) nakon što je, vidno pijan, izazvao paniku u vozu koji je saobraćao od Trsta do Venecije govoreći da je naoružan.

Srbin je, prema navodima italijanskih medija, počeo da pravi probleme nedugo nakon što je ušao u voz. Putnici kažu da je prvo privukao pažnju svojim izgledom, pošto je u pitanju muškarac visoko skoro dva metra, širokih ramena. Međutim, pravi haos je nastao kada je po vozu počeo da priča da je naoružan.

Putnici su počeli da se sklanjaju od njega, a kada je kondukter prišao da mu zatraži kartu, Srbin mu je prijetećim tonom rekao da umjesto karte ima pištolj i upitao konduktera da li i on ima jedan.

Preplašen, kondukter je odmah potražio pomoć obezbjeđenja koje se nalazi u vozu. Kada su policajci ušli u kupe, Srbin je skočio i pokušao da izvuče pištolj koji mu je bio za pojasom. Srećom, policajci su brzo uspeli da ga savladaju i obore na pod.

Odmah su mu oduzeli oružje, za koje se ispostavilo da je lažno, ali su zato imali velikih muka da neobuzdanog čovjeka sprovedu u pritvor. Dok su ga vodili ka izlazu iz voza, Srbin je neprekidno pružao otpor, a kada su izašli na stanicu, uspio je policajcima da zada nekoliko udaraca. U jednom trenutku je pijan izgubio ravnotežu i stropoštao se na platformu kraj šina.

Ubrzo je stiglo i pojačanje, koje se žestoko namučilo da obuzda Srbina koji se u međuvremenu uspravio. Sve vrijeme je pokušavao fizički da se obračuna sa policijom, neprekidno upućujući psovke i pripadnicima obezbjeđenja i ostalim putnicima koji su se našli na stanici.

Žestok otpor je pružio i ljekarima Hitne pomoći, koji su uz pomoć policije, jedva uspjeli da ga spakuju u sanitet i odvezu u najbližu bolnicu. Srbinu je određen pritvor, a tereti se za ugrožavanje javnog reda i mira i napada na službeno lice.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije