Svijet

Stihovi Đorđa Balaševića osvanuli u Ukrajini

Stihovi Đorđa Balaševića osvanuli u Ukrajini
Foto: Printscreen Instagram | Stihovi Đorđa Balaševića osvanuli u Ukrajini

Stihove pjesme "Samo da rata ne bude" Đorđa Balaševića, koji je bio protiv rata u bivšoj Jugoslaviji i koje je pjevao kao poruku mira, objavili su umjetnici iz Ukrajine, što je na društvenim mrežama podijelio njegov sin Aleksa Balašević.

"Stihovi mog oca na još jednom ratištu. Nažalost. U Ukrajini!!! Prevedeno: Samo da rata ne bude, ludila među ljudima. Nije ovo situacija kada je ponos na prvom ili drugom mestu, ovo je nažalost situacija kada je ponos na poslednjem mestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju. More poruka sam dobijao kada mi je otac otišao među zvezde iz cele istočne Evrope, onda sam se nadao da će nastaviti da mi pišu o njegovim ljubavnim pesmama, da me pitaju da li je Boža Pub stvarno postojao ali… Bože pomozi", napisao je Aleksa na svom Instagram profilu.

U opisu je dodao: "Grupa kulturno umetničkog društva slovenske duše koju čine naša pravoslavna braća Ukrajinci, Belorusi i Rusi iz Istočne Ukrajine nam je poslala ovo uz naslov 'Naša prosta duša slovenska' na ulicama Mirnograda, grada u Donjeckoj Oblasti gde đavo pali svoja kandila, ali će mu Bog uskoro ugasiti… Nećemo se iznenaditi kada nam jave da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i seje mir, kao što je sejao gde god je išao… Aleksa Balašević“ ☦ Спасибо братья! Мир в Украине", napisao je Aleksa Balašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije