Svijet

Sukob izraelske policije i vjernika u džamiji Al Aksa

Sukob izraelske policije i vjernika u džamiji Al Aksa
Foto: Tanjug/AP/Mahmoud Illean | Sukob izraelske policije i vjernika u džamiji Al Aksa

JERUSALIM - Palestinski vjernici sukobili su se danas s izraelskom policijom u jerusalimskoj džamiji Al Aksa u danu kada su višednevne tenzije između Izraela i Palestinaca oko Jerusalima ponovo porasle, javlja AP.

Sukobi su izbili kada se veliki broj pripadnika izraelske policije rasporedio oko džamije, dok su muslimani klanjali večernje molitve u Al Aksi tokom svetog mjeseca ramazana, a video-snimci sa lica mjesta pokazuju da su vjernici bacali stolice, kamenje i druge predmete prema policiji koja je odgovorila otvaranjem vatre.

Palestinska služba Crvenog polumjeseca saopštila je da su u sukobima s policijom na ovom i drugim mjestima u Jerusalimu povrijeđene 53 osobe, da su 23 lica hospitalizovana i da je većina zadobila povrede gumenim mecima i od šok-bombi koje su izraelske snage koristile.

Ovi sukobi su se nastavili na današnji incident u kojem su izraelske snage ubile dvojicu Palestinaca, nakon što su tri muškarca otvorila vatru na izraelsku bazu na okupiranoj Zapadnoj obali.

Džamija Al Aksa je treće po važnosti mjesto za muslimane, a nalazi se na Hramovnoj gori, veoma važnom vjerskom lokalitetu i za Jevreje i za hrišćane, navodi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije