Svijet

Švajcarska domaćin samita Bajdena i Putina?

Švajcarska domaćin samita Bajdena i Putina?
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Švajcarska domaćin samita Bajdena i Putina?

MOSKVA - Švajcarska će najvherovatnije biti domaćin samita ruskog predshednika Vladimira Putina i njegovog kolege iz SAD Džozefa Bajdena u junu, objavio je danas "Komersant" pozivajući se na izvore iz ruske vlade.

Bajden, koji je u martu rekao da je mislio da je Putin "ubica", što je izazvalo Moskvu da povuče ambasadora iz Vašingtona na konsultacije, rekao je da bi volio da razgovara s Putinom tokom planirane posjete Evropi sljedećeg mjeseca, prenosi Rojters.

Bijela kuća je saopštila da bi razlike između Vašingtona i Moskve trebalo da budu riješene prije susreta, a Kremlj je odgovorio da razmatra mogućnost održavanja susreta.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Entoni Blinken će se susresti kasnije ove nedjelje na Islandu, što će biti razgovor na najvišem nivou između Moskve i Vašingtona otkako je Bajden preuzeo funkciju predsjednika 20. januara.

Očekuje se da će se tokom sastanka Lavrova i Blinkena razgovarati o pripremama za potencijalni susret dva predsjednika.

Bajden je predložio da se razgovori sa Putinom održe 15. i 16. juna u nekoj evropskoj zemlji, izvijestio je moskovski "Komersant" prošlog mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije