Svijet

Švajcarski list pronašao "ruske špijune" u Davosu

Švajcarski list pronašao "ruske špijune" u Davosu
Foto: N.N. | Švajcarski list pronašao "ruske špijune" u Davosu

Ambasada Rusije u Ženevi nazvala je totalnom izmišljotinom pisanje lista "Tribune de Geneve“ da su dva "ruska špijuna" navodno posjetila Davos prošlog ljeta.

U članku se tvrdi da su dvoje građana Rusije sa diplomatskim pasošima koji su prošlog ljeta posjetili Davos privukli pažnju policije kantona Graubunden. List smatra da je njihovo putovanje moglo biti u vezi sa predstojećim Svjetskim ekonomskim forumom, na kom prisustvuju mnogi političari koji mogu da budu "potencijalne mete špijunske delatnosti“, prenosi Sputnjik. 

Policija je saopštila da su Rusi bili uhapšeni radi utvrđivanja ličnosti. Kako se navodi u tekstu — jedan od njih je navodno rekao da je vodoinstalater. Pri tome, prema podacima policije, nisu otkriveni nikakvi znakovi nezakonite kriminalne djelatnosti ruskih građana.

"Ambasada Rusije nije informisana o ovom slučaju u Davosu“, objasnio je sekretar ambasade Rusije u Švajcarskoj Stanislav Smirnov.

"Polazimo od toga da se diplomatski pasoši u Rusiji izdaju visokim činovnicima“, podsetio je on.

Što se tiče tvrdnji da je jedan od Rusa "vodoinstalater“, prema riječima Smirnova — to može biti "neumjesna šala“.

"Interesantno je da je u članku navedeno saopštenje policije u kom se navodi da kod osumnjičenog nije otkriveno ništa sumnjivo. Još jednom su mediji ni iz čega naduvali članak“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije