Svijet

Sveštenik izazvao lavinu komentara izborom odjeće za misu (FOTO)

Sveštenik izazvao lavinu komentara izborom odjeće za misu (FOTO)
Foto: Pixnio | Sveštenik izazvao lavinu komentara izborom odjeće za misu (FOTO)

RUVO DI PULJIJA - Monsinjor Nikola Girasoli, apostolski nuncijum u Slovačkoj, služio je misu početkom septembra u Ruvo di Puljija (njegovom rodnom gradu u pokrajini Barija), noseći mantiju s leopard uzorkom.

On je vršio vjerski obred zajedno s monsinjorom Domenikom Kornakijom, biskupom Molfete, povodom 40. godišnjice sveštenstva Don Salvatorea Sumoa u tom italijanskom gradu.

Fotografije, objavljene na Facebook stranici katedrale, koje su potom uklonjene, obišle su društvene mreže za samo nekoliko sati, izazivajući kritičke, ali i šaljive komentare zbog habita sa životinjskim printom koju je apostolski nuncijum nosio za vjersku službu, piše italijanska agencija "Agi".

Komentari vjernika na društvenim mrežama umnožili su se za nekoliko sati, pa su fotografije koje su crkveni službenici objavili postale viralne: "Tigar sveštenik u borbi protiv zla", "životinjski model u stilu Tarzana", koji bi učinio da "aktivisti za zaštitu životinja zanijeme", "Pogled na kome bi pozavidjela i Kruela de Vil".

Manji broj je onih koji su branili sveštenika, podsećajući na odjeću koju je nosio papa Franjo tokom posjete Mozambiku 6. septembra 2019. na stadionu "Zimpeto", u Maputu, kada se susreo s ogromnim brojem vjernika, a za tu priliku, bijela papinska misnica je obogaćena umecima sličnim koži jaguara.

Na Facebook stranici katedrale objavljeno je da ovakav izbor habita ima svoje značenje, prenosi "N1".

S obzirom na posebna tumačenja, ova misnica je dio službene mise siromašnih afričkih naroda za koje se monsinjor Girasoli oduvijek interesovao u svom pastirskom mandatu i nosio je da "zablagodari" Gospodu za izgradnju kuća onima kojima su najpotrebnije na tom kontinentu, prenosi "Slobodna Dalmacija".

"Shvatamo da su komentari bez poštovanja posljedica nepoznavanja, molimo vas da se suzdržite od neprikladnih tumačenja" navodi se u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije