Svijet

Teroristi upali u televiziju, najmanje deset mrtvih

Teroristi upali u televiziju, najmanje deset mrtvih
Teroristi upali u televiziju, najmanje deset mrtvih

DŽALALABAD - Najmanje 10 osoba je poginulo, a 18 je povrijeđeno u današnjem napadu na zgradu avganistanske državne televizije i radio stanice u Džalalabadu.

Prema riječima portparola bolnice u Nangarharu Inamulaha Miahila, među poginulima su četiri osobe zaposlene u televiziji i dva policaja, prenio je AP.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daniš izjavio je da su četvorica napadača ubijeni tokom napada, koji započeo eksplozijom, a nastavljen sukobima sa avganistanskim snagama bezbjednosti.

Naoružani napadači upali su u zgradu avganistanske državne televizije i radio stanice, a tokom sukoba s obezbjeđenjem dvojica su se raznijela, saopštili su zvaničnici. Islamska država je preuzela odgovornost za napad - agencija Amak, bliska ekstremistima, objavila je da su pripadnici Islamske države u zgradi, prenio je Rojters.

SAD su na tu provinciju prošlog mjeseca bacili najveću bombu koju imaju u svom arsenalu, poznatu kao "majka svih bombi", i tom prilikom je ubijeno na desetine ekstremista, podsjeća AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije