Svijet

Tijelo pronađeno zahvaljujući sjemenu smokve

Tijelo pronađeno zahvaljujući sjemenu smokve
Foto: N.N. | Tijelo pronađeno zahvaljujući sjemenu smokve

Tijelo pokojnog Ahmeta Herguna otkriveno je uz pomoć sjemena smokve. Hergun je ubijen tokom sukoba između grčkih i turskih Kiprana 1974. godine, ali njegovo tijelo ostalo je neotkriveno decenijama.

Sada, zahvaljujući sjemenu smokve koje je izraslo iz njegovog stomaka u drvo, gdje je smokva netipična za to područje, njegovo tijelo je konačno pronađeno.

Ahmet je ubijen u pećini sa još dvije osobe. Svi su ubijeni dinamitom koji je bačen na njih. Ali, dinamit je napravio rupu u pećini, što je omogućilo svjetlosti da prodre u mračan prostor, te dovelo do rasta smokvinog drveta iz čovjekovog tijela.

"Živjeli smo u selu od 4.000 mještana, pola Grka, pola Turaka. Godine 1974. počeli su nemiri. Moj brat Ahmet pridružio se turskom pokretu otpora. Grci su ga odveli 10. juna", priča njegova sestra, osamdesetsedmogodišnja Munur Herguner. Ona je dodala da je svog brata tražila četiri godine, ali uzaludno.

Sticajem čudnih okolnosti grob je obilježen kada je iz Ahmetovog stomaka izraslo smokvino drvo.

Drvo su uočili 2011. godine istraživači koji su se pitali kako je ono završilo u pećini, naročito u planinskom dijelu, gdje se obično ne može naći. Kada su počeli s kopanjem oko drveta, bili su zaprepašćeni kada su ispod njega pronašli ljudsko tijelo. A dodatno zaprepašćenje uslijedilo je kada su iskopali još dva.

Munur Herguner tvrdi da vjeruje da je njen brat bio taj koji je pojeo smokvu i uzorci krvi poklapaju se sa njenom DNK, što dokazuje da je to mjesto konačišta njenog brata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije