Svijet

Tinejdžer pokušao da ukrade putnički avion: Samo sam htio kući

Tinejdžer pokušao da ukrade putnički avion: Samo sam htio kući
Foto: Ilustracija | Tinejdžer pokušao da ukrade putnički avion: Samo sam htio kući

PARIZ - Policija u Parizu uhapsila je 16-godišnjeg tinejdžera iz Maroka koji je pokušao da ukrade avion Erbas. Obezbjeđenje je dječaka pronašlo u kokpitu, sa slušalicama u ušima, kako pokušava da pokrene letjelicu.

Ovaj bizaran incident odigrao se u junu, ali je javnost saznala za njega tek sada, nakon što je tinejdžer završio na sudu. Kako piše "LeParisien", mladiću se na teret stavlja pokušaj krađe aviona Erbas A321.

Dječak je iz Maroka stigao prije dvije godine, i sve vrijeme je živio u francuskim gradovima kao beskućnik. Kako je izjavio na saslušanju, avion je pokušao da otme na aerodromu Orli samo kako bi se vratio kući, jer mu je bilo dosta teškog života.

Menadžment aerodroma i bezbjednosne službe i dalje nisu medijima dostavile odgovor na pitanje kako je moguće da dječak uđe u kokpit aviona neprimijećen i tamo provede dovoljno vremena da uključi više od pola kontrolne table i gotovo pokrene avion.

Prema nezvaničnim saznanjima, tinejdžer je preskočio ogradu oko aerodroma i neprimjećeno prepješačio preko piste, sve do aviona. Takođe, nije objelodanjeno kako je uspio da se popne uz stepenice, uđe u letjelicu i potom u kokpit koji je navodno bio zaključan.

Da se nešto čudno događa primjetio je jedan od tehničara na aerodromu koji je vidio svjetlo u kokpitu.

"Pošto motori nisu bili upaljeni, ništa u avionu nije smjelo da svijetli, pa je tehničar ušao u avion i zatekao dječaka u pilotskom sjedištu", tvrdi izvor lista.

On je odmah pozvao policiju koja je došla na mjesto događaja i uhapsila Marokanca koji je navodno bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci.

Advokat odbrane apelovao je da protiv njegovog klijenta budu odbačene sve optužbe jer, sve i da je htio da ukrade avion, ne bi mogao da uspije u svojoj namjeri, jer ne zna da upravlja letjelicom.

"Treba mu bar neko znanje da bi uspio da pokrene avion. Ali on to znanje nema. Ovo je kao da ga optužujete da je ukrao cijelu kuću. Jeste ispritiskao nekoliko dugmića, ali kako bi poletio", rekao je advokat odbrane.

Mladić prilikom hapšenja nije pružao otpor, a kako pišu mediji, policajci su u izvještaju napisali da je masturbirao pred njima, kao i da je pljunuo istražnog sudiju. Zbog svega ovog, advokat odbrane tvrdi da tinejdžer nije baš u najboljem psihičkom stanju i traži njegovo puštanje iz pritvora, prenosi "Telegraf.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije